Market Select i medierne

Syv estiske firmaer på besøgsrunde i Danmark

Ti ungarnske virksomheder besøger Danmark

Tur til Argentina

Mexicanske svinebønder besøger Agromek

Ballen Maskinfabrik ApS starter eksport

World Pork Expo

Tur Til argentina

Market Select arrangerede i perioden 21-29. juni 2008 en tur til Argentina målrettet svinesektoren.
Der blev tilbagelagt ca. 2000 km på få dage og aflagt besøg hos et par af de større svineproducenter og investorer til kommende projekter. Vi besigtigede også de fritgående udendørs svin i området omkring Junin og Pergamino.

 

Torsdag d 26 og fredag d 27. juni besøgte vi messen  Avicola 2008 en conjunto con Porcinos, hvor der blev yderligere kontakter etableret.

Turen var vellykket, og det blev konfirmeret at der er en del projekter undervejs i Argentina, samt at landet i sin helhed har stort potentiale for vækst i svinebranchen. Eksempelvis spiser argentinerne meget kød svarende til 75 kg årligt  per indbygger – et niveau der ligger på niveau med Vesteuropa men langt over gennemsnittet i andre latinamerikanske lande. Man spiser selvfølgelig stadig næsten kun oksekød, men efterspørgslen efter svinekød stiger eksplosivt og forbruget vokser med mere en 50% for øjeblikket. En mere indikerende faktor for vækstpotentialet er den, at man i Argentina har foderet uden for døren, hvilket gør at man kan producere og sælge svin med fortjeneste. Den argentinske svineproducent har en fortjeneste på nuværende tidspunkt på mellem 40-60 USD per slagtesvin, på et tidspunkt hvor man andre steder i verden mister penge på svineproduktion.
Den argentinske svinesektor er ydermere kendetegnet ved:

Der er ca 150 finishing plants, hvoraf 60% er samlet på de 5-6 største producenter
Fra 2006-2007 steg det årlige forbrug af frisk svinekød fra 2,5 kg/indbygger til 5 kg/indbygger
Fra 2007-første halvår af 2008 er forbruget steget fra 5 kg/indbygger til 7,5 kg/indbygger
Argentina er helt fri for svinepest og andre sygdomme i svinebesætninger, der er derfor ikke tilladt at importere avlsmateriale fra noget andet land med undtagelse fra Mercusur-landene og Australien (der også er erklæret fri for sygdomme)
Argentina har ca 180.000-200.000 søer
Der er stor konkurrence på billige kopier af inventar fra Brasilien

Læs mere her om svinesektorens potentiale i Latinamerika, herunder også Argentina.

Market Select ApS :: v. Helle Fuglevig :: Gammel Nybyvej 24, Tåsinge :: 5700 Svendborg :: Denmark :: Mobil 23 25 17 23 :: helle@marketselect.dk